omslag
vouw

Op de komende pagina vindt u een introductie van het boek “Heel zijn   Leven” van Xavier Van den Camp met illustraties van Siena Roeffen. Het boek is gebonden uitgegeven op A4-formaat bij "Boekenbent", als dwarsligger. Zodoende zijn de sessieverslag en de daarbij behorende beeldverslagen (in kleur) steeds samen te bekijken. Het is te bestellen bij "www.dehartspiegel.nl" en kost €23,50. Bestellen door overboeking van €23,50 plus verzendkosten € 3.75 op rekening NL97ASNB0707569699 t.n.v. X. v.d. Camp onder vermelding van "Heel zijn Leven", naam en adres. Van de 130 exemplaren die ik heb laten drukken zijn er nu (20-06-'17) nog 7 te verkrijgen. Op dit moment zoek ik een uitgever, die deze eigen uitgave wil overnemen, zodat het boek ook via boekhandel te verkrijgen zal zijn. Er ligt een exemplaar bij de bibliotheek in Venlo.

 

hoewel verwant aan mij
zijn de krassen in je hand
karkassen
of . . .
ledige schedels
……
bewonen
laat ze leven
en geeft een onderkomen
beeld
van jouw en mijn verwachten
glans
……

levenskans voor beiden
gratis
maar niet(s) voor niets

Inhoudsopgave                                                                                        blz.

 1. Voorwoord . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . .    3
 2. Inleiding . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .     6
 3. Beknopte inleiding Reïncarnatietherapie . . .   9
 4. Cursus “Verkennen van vorige levens” . . . . .   1 1
 5. Sessieverslagen: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   15
  5.1 Sessieverslagen met beeldweergave  . . . .   15
  5.2 Nabespreking sessieverslagen . . . . . . . . .  46
 6. Verbreding en verdieping
  (verantwoording en verbinding): . . . . . . . . . .   48
   6.1         Inleiding. . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . 48
  6.2         Paradigmaverschuiving 
  in de wetenschap . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    49
  6.3         Godsdienst/religie versus
  esoterie en spiritualiteit . . . . . . . . . . . . . . . . .   57
  6.4       Gezondheidszorg . . . . . . . . . . . . . . . .   73
  6.5         Meer achtergrond
  Reïncarnatietherapie . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   89
  6.5.1     Onderzoek naar
  Reïncarnatietherapie . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  98
  6.5.2    Heksenjacht t.a.v. (o.a.)
  Reïncarnatietherapie . . . . . . . . . . . . . . . . . .   100
  6.6       Overeenkomsten in 6.2, 6.3 & 6.5 . .  103
 7.   De wereld en ik zijn één
  (consequenties & perspectief). . . . . . . . . .  103
 8.   Over auteur en illustrator . . . . . . . . . . . . . . 1 12
vouw
Velen hebben hun hele leven geloofd in en geïnvesteerd in een bepaald overkoepelend idee. Dat werd vooral gedicteerd door óf één van de godsdiensten óf een sinds de achttiende eeuw opgekomen eenzijdig materialisme. Dat laatste claimde voor zichzelf het monopolie op wetenschappelijkheid. Nu blijkt dit niet alleen achterhaald en inadequaat, maar is het ook bezig aan haar eigen eenzijdigheid te bezwijken. De basis van vrijwel alle problemen waar de wereldbevolking mee kampt, ligt in verbroken verbindingen en daarin dat de algemene bewustzijnsontwikkeling niet is meegegroeid met de technische ontwikkelingen.

In het boek komen regelmatig gedichten voor.

buiten mijzelf
gezocht naar vervulling
alleen vulling gevonden
half gevuld
leeg gebleven

Op de komende twee pagina’s vindt U één van de 12 sessieverslagen met het daarbij horende beeldverslag. Indien U met een vergelijkbare hindernis in Uw leven geconfronteerd wordt, wil dat helemaal niet zeggen dat daar bij U dezelfde bronervaring onder zit. Aan gelijke symptomen liggen doorgaans totaal verschillende onverwerkte ervaringen uit het verleden ten grondslag.
vouw

Dagelijks moeten we buiten de hele dag keien kapotslaan. Het is heet en als je geluk hebt komt er iemand met een emmer met water en een pollepel. Maar als je pech hebt of niet snel genoeg reageert, krijg je helemaal niets. Het is heel zwaar en ik kan bijna niet meer slikken. ’s Avonds in de barakken krijgt ieder een brok brood en een kommetje water; daar moet je het dan weer vierentwintig uur mee doen. Ik begrijp niet dat ze elkaar onderling het leven nog zuurder maken; we zitten toch allemaal in het zelfde schuitje. Ik wil hier niet bij horen.
Op een dag , ik ben nu ongeveer 21, voel ik me ziek, zwaar en stijf en kan me niet bewegen, ben helemaal uitgeteerd. Toch voel ik me van binnen heel rustig. Soldaten sleuren me met geweld naar buiten. Een soldaat schopt me achter in mijn rug. Ik voel mijn lijf licht worden en mijn gevoel zegt me: “het hoeft niet meer.” Ik ben dan uit mijn lijf en zie mijn lege, dode lichaam liggen. Wat raar; ik ben zelf niet dood, voel me bevrijd en soepel, zonder angst en boosheid. Mijn lijf wordt meegesleurd en op een bergje lijken gegooid. “Ben ik niet meer waard dan dit.”
Xavier vraagt wat ik uit dit leven heb meegenomen. Dat is wel duidelijk, angst voor sirenes, paniek en ‘ze komen me halen en zullen me vinden’. Ook de angst om als een tod aan de kant gegooid te worden. Dan trek ik die restanten als het ware als een lang lint uit mijn geesteslichaam. Ook bedank ik mijn lichaam van toen. Dat duurt samen wel even, maar dan is het ook klaar.
Ik ervaar mezelf dan in een mooie wei met bloemen en een frisse geur. Ik zie daar anderen zwaaien. Ik herken mijn vader en moeder. Opa en oma zijn er ook en lijken nu niet meer zo oud dan toen. Dat voelt allemaal heel vertrouwd en warm en fijn en opgelucht. Dat gevoel neem ik mee naar de Jolanda van nu.
Resultaat

Ik merk sirenes nog wel meteen op, maar er is dan geen paniek meer en er zijn geen angstige gedachten. Ik begrijp nu ook waarom ik zo boos kan worden als er met eten geknoeid wordt, of zomaar wordt weggegooid, en ook waarom ik er een hekel aan heb de zelfde kleren te dragen als iedereen. Wat me vooral is bijgebleven, is hoe vredig en vrij het sterven voelt. Ik ben innerlijk een stuk rustiger geworden, maar ik kan niet goed meer naar oorlogsfilms kijken. Dan komen er nog gevoelens boven, maar die kan ik plaatsen. Wat een geweldige en leerzame ervaring.
vouw
Jolanda