Artikelen

 • Meditatie
 • Onderzoek
 • Depressie en kanker
 • Literatuur
 • Boek: "Heel zijn Leven"
 • Holisme en Wetenschap
 • Kanker;patentgeneeskunde     & alternatieven
 • Orgaandonatie? Waarom     niet!
 • Dwarsliggers
 • Voeding en Preventie
 • Kanker: patentgeneeskunde & alternatieven.

  Soms is iets zo groot en zo alom aanwezig, dat het vrijwel onzichtbaar is.
  Je kunt het pas gaan zien, zodra je uit die matrix bent gestapt.

  Onderstaande teksten zijn gebaseerd op wereldwijd onderzoek. Het eerste is de weerslag van een onderzoeksverslag op Youtube onder de titel: “Thetruthaboutcancer.com” en diverse andere video’s. De resultaten zijn dermate schokkend en afwijkend van de overheersende reguliere pretenties, dat de eerste reactie van velen zal zijn: ‘Weer zo’n onzinnige complottheorie'; de gebruikelijke dooddoener richting kritische onderzoekers, die tegen de gevestigde machten in gaan.
  Daarom vindt U onderaan dit eerste artikel de namen en functies en titels (in het Engels) van een aantal van degenen die een bijdrage hebben geleverd aan deze ontmaskering.
  Daarna volgt een samenvatting van de uitkomsten van een grote overzichtsstudie uit 2004.

  Er is een groot aantal originele wetenschappers en bonafide artsen en therapeuten die methoden ontdekten die wel werkelijke genezing brengen. Die zijn uit puur winstbejag door het chemisch-farmaceutisch-kartel systematisch geridiculiseerd, uit de registers geschrapt, achter tralies gezet, of gewoon vermoord. Dit is geen aanklacht tegen de andere artsen. Zij zijn net als de patiënten slachtoffer van de indoctrinatie op de universiteiten door de farmaceutische industrie.

  Samenzwering ?

  1. ±1900 startten Carnegie en Rockefeller (Chemiereuzen) met het bepalen van het curiculum van door hen zeer ruim gefinancierde artsenopleidingen en begonnen met hun stelselmatige lastercampagne tegen natuurlijke middelen. Ze propageerden uitsluitend hun oliechemie-‘medicijnen’, die (ook toen al) vaak erger bleken dan de kwaal. Vóór die tijd werden homeopathie en kruidengeneeskunde beduidend hoger geacht dan die patentmiddelen, omdat die wel succesvol waren. Rond 1925 had de farmacie haar monopoliepositie gevestigd. Het grote geld (de chemische industrie) bepaalt sindsdien onderzoek, opleidingen, overheidsbeleid en publieke opinie. De opleidingen worden voor een groot deel betaald door de farmaceuten en de medische adviescolleges en patiëntenverenigingen en politici en media gesponsord (omgekocht). Van de artikelen in medisch-‘wetenschappelijke’ tijdschriften, is 60% geschreven, gefinancierd of anderszins beïnvloed door ‘big farma’. Deze chemische industrie heeft ook grote invloed op de landbouwopleidingen (insecticiden, kunstmest, genetische modificatie).(Om er voor te zorgen dat planten onvoldoende vitaminen, mineralen en sporenelementen kunnen opnemen, zodat mensen bevattelijker worden voor ziekte.)
  2. Tijdens de opleiding krijgen aanstaande artsen ± één dag les over voeding. De indoctrinatie is er op gericht om hen te leren patentmedicijnen voor te schrijven. Alles wat in de natuur voorkomt kunnen deze bedrijven ‘helaas’ niet patenteren. Er zijn duizenden studies die bewijzen hoe effectief het is om juiste voeding tot je te nemen en allerlei chemische troep uit het voedsel weg te laten.
  3. Het eerste belang van de farmaceutische industrie is winst voor de aandeelhouders en dus het voortbestaan van ziekte,‘liefst’ chronisch. Geld is motor achter de universitair aangeleerde be(mis)handelingen. In 1952 stelt een Senaatscommissie in de V.S. vast: “Er is een samenzwering tussen ‘big farma’ en de FDA (Food and Drug Administration) en de AMA (American Medical Association) om natuurlijke middelen verboden te krijgen. Het hele medische systeem is gekaapt door‘big farma’.”Er werd en wordt niet ingegrepen, integendeel.
   De doctoren zijn daar zelf ook slachtoffer van. Indien een arts iets integraals (complementair/alternatief) adviseert, kan hij zijn licentie kwijt raken. [In Nederland jaagt het KNMG op complementair werkende artsen, ondanks dat professor Koreman (universiteit Tilburg) heeft aangetoond dat die betere resultaten boeken en goedkoper zijn.]
   Ouders die chemo weigeren voor hun kinderen, riskeren gevangenisstraf of voogdijuitplaatsing.
   75% Van de oncologen adviseert de reguliere mishandeling níét aan hun familie (studie U. Heidelberg).
   De hele keten kankerindustrie is een triljoenen dollarcomplex.
  4. De totale wereldwijde kosten in 2014 voor kan­ker­be­han­de­ling bedroeg $ 94,6 miljard. In 2015 waren de behandelingskosten $ 107 miljard, een toename van 11,5%. De geschatte uitgaven voor be­han­de­ling en medicijnen met betrekking tot kanker in 2020 worden geschat op $ 150 miljard. Decennia worden er miljarden dollars en euro’s in onderzoek gestopt – overal ter wereld – en er sterven elk jaar meer mensen aan kanker en vooral op steeds jongere leeftijd. Met alle respect naar de patiënten en hun naasten: helaas is ziek zijn en met name kanker een booming business.
  5. Het bizarre is dat in 1926 (!) in Duitsland de arts en wetenschapper dr. Otto Warburg reeds uitvond dat de primaire oorzaak van kanker zuurstoftekort is op cellulair niveau. Hij kreeg er zelfs de Nobel­prijs voor. Alle onderzoeken zijn zelfs op papier vastgelegd. De informatie van dr. Otto Warburg wordt tot op de dag van vandaag totaal genegeerd… men kan er namelijk nooit een 107 miljard dollarbusiness van maken.

  Kanker

  Andere verklaring.

  1. We hebben allemaal 10.000 tot 100.000 abnormale cellen. Die worden door het immuunsysteem opgeruimd als dat daar fit genoeg voor is en er niet te veel natuurvreemde rotzooi binnen komt. Volgens kritische professionals komt kanker voort uit een jarenlange onderdrukking of verwaarlozing van dat immuunsysteem.
   Als er ergens een wondje ontstaat, zet het lichaam aan tot celvorming om de aantasting te repareren. Zodra die heling klaar is, volgt een stopsignaal en houdt die celdeling normaal op. Het hele proces begint dus als het bestrijden van een ongezonde situatie. Is er echter iets mis met dat stopsignaal dan ontwikkelt geleidelijk een normale cel tot een kankercel. Dan groeit kanker als waarschuwingssignaal van onbalans. Dat signaal bestrijden lost zeker niets op. Een logisch betere benadering is: “Wat is er fout in het signaal- en immuunsysteem en hoe kunnen we die fout herstellen?”
  2. Ruim honderd jaar geleden kwam kanker nauwelijks voor (3%). (Reguliere verklaring: We worden steeds ouder. Maar wat vooral enorm is toegenomen is kanker op steeds jongere leeftijd.)
   Wat is er sindsdien veranderd? De leefstijl: lucht- en watervervuiling, voeding, overal chemie, stress, veel zitten, ‘medicijnen’ (± 20% v.d. mensen in Nederlandse ziekenhuizen ligt daar als gevolg van de bijwerking van medicijnen.) ± Geen oncoloog begint over die leefstijl.
   Bij nog natuurlijk levende volkeren komt kanker niet of nauwelijks voor. Een groot voorbeeld is het Hunzavolk. Daar gebruikte nog nooit iemand enig medicijn, komt kanker niet voor en worden heel veel mensen over de honderd jaar oud in goede gezondheid. Sinds kort bereiken westerse 'voedingsmiddelen' de Hunza en de eerste kankergevallen duiken op.
  3. 23% van de kankers is gerelateerd aan obesitas (ook oorzaak veel andere kwalen), 41% aan chemische vervuiling en straling, slechts 5% is genetisch en de rest komt van virussen die normaal door een gezond immuunsysteem goed geëlimineerd worden.
  4. De hele natuur is gericht op gezondheid en dus medicijn. Wij zíjn die natuur. Het nulpuntveld (GEEST) is wijzer. Stop met voor ‘godje’ spelen!

  Alternatieven ?

  1. Er is geen ‘one size fits all’-behandeling. Elke aanpak moet individueel afgestemd zijn. Behoud vooral je zelfstandigheid! Je neemt daarmee het heft en de verantwoordelijkheid terug. Je activeert ook je wil om te leven en daar vol voor te gaan, in plaats van in angst te gaan wonen. Wed dus niet op één paard en leef bij de dag. Volg je intuïtie en verdiep je spirituele relatie. We zijn allemaal spirituele wezens, bezig aan menselijk ervaren. (en dat heeft niets met geloven of godsdienst te maken, maar met zelfbewustzijn ontwikkelen, werken dus in combinatie met overgave.)
  2. Natuurlijke middelen zijn veiliger, werkzamer en goedkoper én vaak zelf te telen [zelfs op het balkon (Bijv. CBD)]. Vuistregel: Eet alleen natuurlijk, biologische voeding. In natuurlijk levende stammen is kanker onbekend.
  3. Kijkend naar voorgaande punten bevat een goede behandeling in ieder geval een aantal v.d. volgende elementen.
  4. Zorg voor een fit immuunsysteem; onze eerste verdedigingslinie. Dan herstelt het lichaam zichzelf. Een gezonde leefstijl kan 90% van alle kankers voorkomen. Laat gezonde biologische voeding je eerste medicijn zijn!
  5. De darmen zijn dé barrière tussen binnen en buiten. Besef dat er feitelijk een soort ‘buis’ gaat van de mond t/m de anus en dat alles wat zich daarin bevindt, nog buiten het lichaam is.
  6. En verder: Afvallen (± elk K-dieet is gewichtsverlies), veel bewegen, voldoende nachtrust, ontgiften (de lever is daartoe het orgaan). Schone lucht (adem diep, want K-cellen kunnen niet goed tegen zuurstof en gebrek aan zuurstof in de cellen stimuleert kanker), schoon water (±2 liter per dag), niet roken, vermijden natuurvreemde chemicaliën, zuurgraad optimaliseren, gebruik van kruiden, extra vitamines en mineralen (ondanks reguliere ontkenning heeft onderzoek van Mc.Cane en Widowson aangetoond dat groenten uit de chemische landbouw veel minder vitaminen en mineralen bevatten), goede vetzuren (omega-3), essentiële oliën (bijv. lijnzaad-olie, CBD-olie), enz.
  7. Zorg voor voldoende zonlicht (buiten en zónder bril en gewoon op de huid). Wie dat in het voorjaar langzaam in tijd opbouwt, kan vrijwel altijd zonder die chemische vervuiling op de huid. (Realiseer je dat alle ingrdienten van middelen die je op je huid smeert, binnen een uur zijn terug te vinden in je urine. Hoezo uitwendig gebruik?) Leven zit verpakt in zonlicht (fotonen), die in ons lichaam bio-fotonen heten. Ze zijn half geest, half stof. Groene groenten zijn licht- en zuurstofopslagplaatsen. (Alle voedsel in de winkel met een lange plankwaarde is energetisch dood (bevat geen fotonen meer). Syntetische kleding rooft fotonen. Draag wollen-, katoenen-, linnen-, brandnetel- of hennep-kleding. Groene groenten (vooral ook rauw) maken het lichaam bovendien meer alkalisch. Hoe sneller dat gebeurt, hoe eerder de K. stop. (6,36 = ideale zuurgraad)
  8. Zorg voor veel Vitamine C (2000 mg) (bij ernstig verzwakten evt. intraveneus).
  9. Laat álle enkelvoudige suikers weg (witte en bruine suiker, druivensuiker, honing, enz., enz., enz.) Hun chemische vervangers zijn nog erger. Suiker is dé voeding voor K-cellen. En hoewel oncologen dat weten, geven ze patiënten na chemomishandelingen zoetigheid ‘om aan te sterken’. Bij een pet-scan wordt radioactieve suiker ingebracht. Waar de suiker is, is de kanker. Enkelvoudige suikers verzwakken het immuunsysteem naar ± 10% en voeden de kanker. Dit samen maakt oncologen schuldig aan misdaden tegen de mensheid. (Rond 1900 gemiddelde consumptie van suiker jaarlijks één kilo. Nu gemiddeld zesentachtig kilo, vooral als verborgen suikers). Acceptabel zoetmiddel is Stevia; niet als pilletjes, maar als kruid.
  10. Vermijd NaCl-zoutgebruik; dit tast de aderen aan. Neem zeezout met mate, liefst in een fermentatieproduct (bijv. Tamari)'.
  11. Vermijd, of verminder drastisch, transvetten, rood vlees, bewerkt vlees, alcohol, koffie, antibiotica, betablokkers, cholesterolremmers, wit meel én aardstralen op een plek waar je veel bent (je bed bijv.).
  12. Balanceer je energie [chiropractie, acupunctuur, joga, t’ai chi, goede slaap, meditatie (stressreductie), bewegen, enz.]
  13. Heel je emotionele wonden (echte meditatie en/of holistische therapie). [Hardnekkige (meest onbewuste) overtuigingen en trauma’s kunnen zich nestelen in het celbewustzijn en dan het lichaam gebruiken als signaal om meer te gaan leven in overeenstemming met de levensdoelen van je ziel.] Ook stress en ongezonde emoties (ook onbewuste) hebben invloed op onze genen. (Epigenetica heeft aangetoond dat genen vervormbaar zijn en aan- of uitgezet kunnen worden en dan vooral door emoties en onbewuste overtuigingen). Gezonde emoties zijn: angst, verdriet, boosheid, blijheid, ontroering, liefde. (Liefde en dankbaarheid maken endorfines aan, die het immuunsysteem versterken.) Ongezonde emoties zijn bijv.: haat, wrok, jaloezie, zich beledigd voelen, wanhoop, hulpeloosheid, depressie, hooghartigheid, hebzucht, minderwaardigheid, zich tekort gedaan voelen. Hun verhardingen stimuleren kanker.
  14. Praktiseer zelf preventie. (Van het Nederlandse gezondheidszorg budget gaat nog geen 5% naar preventie.)
  15. Essentiële oliën kunnen hormonen balanceren. Zij bevatten alleen natuurlijke ingrediënten en die remmen de groei van aderen rond de kanker. Die zijn ondertussen ook effectief tegen alzheimer en ze versterken het immuunsysteem. Eventueel met kokosolie of olijfolie aan te maken voor massage, vooral rond de nek (inademen damp).
  16. Vermijd straling (zendmasten en zo, gebruik je mobiel en allerlei andere apparatuur selectief). Doe de magnetron onmiddellijk de deur uit.
  17. Natuurlijke middelen die kanker vernietigen zonder gezonde cellen aan te tasten, zitten o.a. in aubergine, groene paprika, broccoli, gember.
  18. Het immuunsysteem wordt ook versterkt door infecties gewoon te krijgen en te overwinnen. Vaccinaties (veel te veel en veel te kort achter elkaar) hebben bovendien veel bijwerkingen (o.a. kanker, autisme en ADHD) (Natuurlijk ontkent de farmacie dat).
  19. Dat het eigen immuunsysteem over bijzonder krachtige wapens beschikt om foute cellen waar te nemen en te doden blijkt bijv. bij auto-immuun-ziekten en anafylactische shock.
  20. Veel kankercellen zijn moeilijk zichtbaar (eiwitmantel als camouflage). O.a. groene thee, aardbei, braam, blauwe bes kunnen die weer zichtbaar maken voor het immuunsysteem.

  21. Bekijk i.v.m. de heksenjacht die momenteel gaande is i.v.m. de alternatieve kankerkliniek in Duitsland (vlak over de grens bij Venlo) de volgende video's.
   https://youtu.be/7n9K6ptZMww
   https://youtu.be/ioCkzjA3Tc4
   Alles en iedereen wordt van stal gehaald door de media omdat er drie mensen zijn overleden, die – excuses voor deze bewoordingen – door de reguliere medische wereld waren afgeschreven en naar huis gestuurd en als laatste strohalm het alternatieve circuit opzochten, waar helaas ook fouten kunnen zijn gemaakt, maar vele malen minder dan in het reguliere circuit. Daar sterven jaarlijks ± 4000 mensen door verwijtbare medische fouten en nog eens duizenden aan de bijwerkingen van medicijnen (lees, als uw leven u lief is de boeken van prof. p. Gotzsche: "Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad" & "Dodelijke psychiatrie en stelselmatige ontkenning".

  En dan nog dit.

  Aanbevolen:

  Enige uitkomsten van de overzichtstudie.

  Een grote overzichtsstudie uit 2004 beschreven in het medische tijdschrift Clinical Oncology (2004) 16: 549-560. De conclusie van deze uitgebreide studie is dat de overall bijdrage van chemotherapie aan de 5-jaarsoverleving van volwassenen in Australië slechts 2,3% en in de VS 2,1% is. De schrijvers stellen dat de toepassing van chemotherapieën (met uitzondering van de chemo’s bij eierstokkanker, baarmoederkanker, teelbalkanker, Hodgkin en non-Hodgkin) heroverwogen zou moeten worden.
  Uit het onderzoek komt naar voren dat door chemotherapie de kans op overleving gemiddeld slechts 2,3% verbetert. Gemiddeld genomen is dat waar, echter als je de tabellen bestudeert zie je grote verschillen per soort kanker. Voor non-Hodgkin, Hodgkin, teelbalkanker, baarmoederkanker en eierstokkanker zijn de percentages bijvoorbeeld relatief hoog: respectievelijk 11%, 38%, 40%, 12% en 9%. Voor borstkanker is het percentage echter lager dan gemiddeld, namelijk 1,5%. De conclusie van het onderzoek is dat chemotherapie bij borstkanker opvallend laag scoort en dat chemo voor (non-)Hodgkin, teelbal-, baarmoeder- en eierstokkanker relatief goed scoort.
  Omdat Chemo over het algemeen wel (ernstige) bijwerkingen hebben, lijkt het niet onmogelijk een kankerbehandeling bij andere kankersoorten te beginnen met een niet-giftige behandeling. Ik ken meerdere artsen die aangeven hier ook open voor te staan, maar dat voor zo’n aanpak binnen de ziekenhuisprotocollen weinig ruimte is.
  De 5-jaarsoverleving bij kanker ligt in het Westen rond de 60%. Deze is voor het grootste deel te danken aan operatie en andere interventies, zoals hormonen of natuurlijke maatregelen om de afweer van het lichaam te versterken.

  De protocollen staan dus in de weg wanneer je je kanker in eerste instantie op een natuurlijke manier zou willen aanpakken. Zo’n start heeft eigenlijk alleen een kans van slagen wanneer je je arts aanbiedt om een verantwoordelijkheidsverklaring te ondertekenen. In zo’n verklaring staat expliciet dat je tegen de adviezen van je arts in voor een natuurlijke behandeling gekozen hebt. Op die manier vrijwaar je je arts en het ziekenhuis voor mogelijke schadeclaims. Alles overziend blijkt dat een combinatie van reguliere en alternatieve behandelingen in de meeste gevallen de verstandigste weg is. Wanneer je het beste uit beide werelden verenigt, mag je alle kansen bij elkaar optellen en wordt je overlevingskans zo groot mogelijk.
  Steeds meer patiënten zijn geïnteresseerd in een natuurlijke niet-giftige behandelopties. Er zijn zelfs patiënten die, nadat ze alle opties hebben afgewogen, voor alleen deze natuurlijke middelen kiezen. Pas wanneer mocht blijken dat deze onvoldoende effect sorteren overwegen zij de meer giftige behandelingen. Een start met niet-giftige middelen moet vanzelfsprekend gepaard gaan met geregelde controles (bloedonderzoek en scans) om te evalueren of je op de goede weg bent.