Meditatiebegeleiding

Ik begeleid groepjes mensen die willen leren mediteren. Ik doe dat in een door mijn spirituele gids via mij ontwikkeld tien-stappen programma. We beginnen via Annapanameditatie en bouwen dat uit naar de Vipassana-meditatie zoals die onderwezen wordt door S.N.Goenka in tiendaagse interne trainingen. Vervolgens groeien we gezamenlijk toe naar een meditatievorm die dicht bij de Advaita Vedanta ligt; het volledig aanwezig zijn in het hele hier-nu zonder iets te doen; in puur zijn verblijven.

Een paar jaar geleden was ik nog van mening dat alleen deelname aan zo'n tiendaagse interne training mensen kon laten ervaren wat meditatie wel of niet voor hen zou kunnen betekenen. Ik nam zelf  elf maal deel aan zo'n tiendaagse training en het heeft me veel gebracht.

Ondertussen heb ik echter gezien dat veel mensen onder een dergelijke voorwaarde nooit aan meditatiebeoefening zullen beginnen. De twee groepen die ik nu begeleid ervaren de gehanteerde opbouw als een goede manier om geleidelijk steeds meer meditatiediepte te ervaren.

In de huidige overgangstijd, is het m.i. noodzakelijk om van een louter materialistisch wereldbeeld over te gaan naar het ervaren van een diepere spirituele werkelijkheid in verbondenheid, zonder enige verplichting om zich aan te sluiten bij een organisatie.

Op dit moment begeleid ik een groep in Blerick en een groep in Egchel. 
Ik ga alleen nog maar met een nieuwe wekelijkse groep beginnen indien deelnemers zich committeren aan het vaste voornemen om enige maanden vol te houden en twee maal daags minimaal tien minuten te oefenen met het aangereikte materiaal. 

Deelname is GRATIS.  Deelnemers mogen vrijwillige donaties achterlaten.
Geef je op en ik plaats je op een lijst en ga beginnen zodra er vijf of zes deelnemers zijn,
. . . . of verzamel zelf een groep van vijf/zes personen en meld je aan.
Het kan ook elders als ik mijn reiskosten vergoed krijg. 


Mobirise.com