Ik werkte aanvankelijk als leraar maatschappijleer en Nederlands in het MBO. Sinds een crisis in mijn leven, in 1977, ben ik d.m.v. theoriestudie en ervaringsleren, wisselend intensief, maar vooral breed, aan de slag gegaan met mijn persoonlijke ontwikkeling [diverse vormen van meditatie, emotioneel lichaamswerk, diverse massagevormen, zeer intensieve encountermarathons, intuïtieve- en spirituële vorming, innerlijke-kind-werk, rebirthing en holotropic breathing, reiki, voice dialogue, hyperventilatietherapie, onthypnotiseringstherapie en reïncarnatietherapie (spirituele regressietherapie)]. Daarnaast investeerde ik ruim in het begrijpen van de basis van de kwantumfysica, de epigenetica en holisme.
Ik studeerde in 1989 af als ReïncarnatieTherapeut bij de SRN en doceerde achttien jaar ReïncarnatieTherapie aan vierjarige HBO-beroepsopleidingen voor therapeuten. Ik verzorg incidenteel bijscholing aan therapeuten van een beroepsvereniging. In mijn werken met reïncarnatietherapie sluit ik de zelf ervaren andere werkvormen, waar nodig, in. Ik was lid van EARTh, de internationale vereniging van regressie- en reïncarnatietherapeuten, maar heb dat met ingang van 2024 beëindigd. 
Mijn interesse gaat uit naar de integratie van therapie en vrije spiritualiteit om zo het contact met het Spirituele Intelligentie Qoutiënt te herstellen. Daarom begeleid ik ook mensen die willen leren mediteren. In kleine groepen leidt ik hun van Annapana-meditatie, via Vipassana-meditatie naar Advaita Vedanta.  

Xavier Van den Camp

Therapeut / Coach


AI Website Software